Markarbeten för Privatperson

Aréens Entreprenad

Dags för ett nytt projekt?

Vi är specialister på mark och anläggning. Vi gör alla typer av husgrunder, men den vanligaste är platta på mark.

Platta på mark är vanligast för att den har mycket god beständighet och gott fuktskydd och är även den billigaste lösningen om man vill ha golvvärme.

Vi tar hand om er under hela resans gång från steg ett med att fixa bygglov, kontrollansvarig, vi fixar er grund och kan även vara med er under husbyggnationen och slutsamrådet med kommunen.

Areens Entreprenad

Vi gör alla typer av husgrunder

Platta på mark

Platta på mark är vanligast för att den har mycket god beständighet och gott fuktskydd och är även den billigaste lösningen om man vill ha golvvärme. Vi tar hand om er under hela resans gång från steg ett med att fixa bygglov, kontrollansvarig. Vi fixar er grund och kan även vara med er under husbyggnationen och slutsamrådet med kommunen.

Murarbete

Dags för en mur?
En harmoniserande del av trädgården. Går du i funderingar på att bygga en mur? Ett bra alternativ till ett staket, som stöd för en upphöjd yta på tomten eller bara som dekoration. Vi hjälper dig från början till slut.

Plattläggning

Inga begränsningar. Oavsett vad du behöver i plattläggningsväg. Vi fixar alla typer av plattsättningar från små gångar till större parkeringsytor, med alla typer av stensättning från små betongsten till stora stenar i granit.

Dränering

Bor du i ett äldre hus?
Tänk på dräneringen. Dränering måste ofta utföras på äldre hus med källare då de riskerar att släppa in fukt i grunden och isolerar huset dåligt så de blir värmeförluster.

Steg 1

Platsbesök

Vi börjar med ett vanligt kundbesök där vi tittar på de områden som berörs av projektet. Vi försöker tillgodose kundens alla behov och önskemål. När kunden väl fått offerten och accepterat den bokar vi in ett datum för starten av arbetet.

Steg 2

Grävning / markundersökning

Projektet startas och vi börjar med att gräva bort allt material närmast huset så att vi kan komma åt det vi behöver, beroende på projekt. Gäller det exempelvis plattläggning så ritar vi ut på backen var det ska grävas och vara plattläggning.

Grävningen börjar oftast samma dag som genomgången och först grävs allt ut efter linjer och önskemål.

Steg 3

Grusning / Dränering

Beroende på vilket projekt du ska göra så är det i detta steg som arbetet sätter igång ordentligt. Det kan vara allt från att vi lägger en ny dränering runt huset till att vi påbörjar arbetet med din platta på mark.

Steg 4

Montering / Gjutning

När grundarbetet är gjort är det i detta steg dags att börja bygga upp formen och armera för exempelvis platta på mark. Bygger du en mur är det nu som murstenen börjar läggas ut, eller då vi sätter på dränerande skivor på väggen som även isolerar grunden vid dräneringsarbete.

Steg 5

Markåterställning / Slutkontroll

Vi börjar att återställa efter diverse grävarbeten och lägger på ett lager med jord och börjar så gräs så att marken ser ut som innan. Vi går igenom hela arbetet med kunden och besiktar av det som behövs, personligen, så att kunden alltid är nöjd efter utfört jobb.

Referensprojekt

IMG_0726

Behöver du hjälp med markarbete eller anläggning? Kontakta oss!

Kontakt

Långängsvägen 4
721 32 Västerås

Telefonväxel: 021 33 33 30 (tonval 2)
E-post: info@areensentreprenad.se

Företag

Schakt
Grundläggning
Va arbeten
Pålning
Ritningar
Utsättningar
Industrigrunder
Vägar

Privatperson

Platta på mark
Plattläggning
Dränering
Murarbete